“La Ginesta” és un espai d’educació i criança per a infants de 16 mesos a 6 anys.
Està situat en una finca rústica entre Cambrils i Vila-Seca (Tarragona).
Les bases de la nostra proposta són:

Aprenentatge
vivencial i actiu

Tocar, olorar, cridar, córrer, jugar, saltar, provar… la vivència desperta una emoció i l’emoció fixa l’aprenentatge.

Com és un dia a la Ginesta?

Creem les condicions perquè els petits puguin integrar els diversos elements del seu dia a dia en un ambient en contacte amb la natura, ric alhora que relaxat, i amb diferents espais d’activitat on el rol de l’educador és com a acompanyant de processos.

L’entorn rústic en el que ens trobem, afavoreix una actitud exploradora des de dins cap a fora, donant lloc a un aprenentatge vivencial i autèntic en constant evolució i respectant sempre la diversitat i els ritmes individuals de cada infant.

Acompanyament
emocional

Acceptar a cada nen tal com és, sense judicis ni etiquetes, amb respecte i amor.

Apostem per una educació integral cognitiva-emocional-corporal. Saber escoltar les seves necessitats, ser conscients de les seves capacitats, així com de les seves limitacions i poder acollir les emocions que es manifesten cada dia a “la Ginesta”, ens permet donar un acompanyament adequat a cada infant tot i respectant l’essència del seu ésser.

Per poder realitzar aquest acompanyament emocional, tenim cura dels nostres espais i treballem amb grups reduïts d’infants.

Comunicació entre famílies i equip pedagògic

Afavorir una relació estreta i fluida amb les famílies per acompanyar aquesta experiència i treballar tots en una mateixa direcció.

Realitzem trobades regulars per informar de noves propostes i també per conèixer les inquietuds de pares i mares, d’aquesta manera podem prendre decisions de millora entre tots. 

La participació de les famílies està en el nostre dia a dia, i aquestes són clau en el període d’adaptació de l’infant a “La Ginesta”, on respectem els ritmes d’adaptació de cadascun d’ells.

Pares i mares estan convidats a observar i reflexionar, oferint un espai i un temps, per a donar suport i enriquir l’experiència de criança dels fills.

Preguntes?