Jornada de Formació
“Natura i Vida”

27/05/23 9:00 a 17:00

Cambrils, Espai “la Ginesta”

Els projectes d’Educació Viva La Ginesta i l’Escola del Bosc La Comella, amb la voluntat de difondre la importància de la relació de la infancia amb natura, organitzem aquesta I Jornada Pedagògica “Natura i Vida” que es celebrarà el 27 de Maig a La Ginesta, Cambrils.

A qui va dirigit?

En aquesta ocasió tindrem la oportunitat única d’assistir a les ponències de dos referents en actiu del món de l’educació. És per aquest motiu, que aquesta jornada no només va dirigida a professionals de l’educació, sino també a mares i pares i a totes aquelles persones que estimen la infància i la natura.

Conferències a càrrec de:

Heike Freire

Llicenciada en Psicologia i Filosofia. Referent Internacional en transformació educativa i desenvolupament humà en contacte amb la Natura. Des de fa més de 25 anys, formadora, divulgadora i autora de diferents obres com “Educar en Verd”, on senta les bases de la Pedagogia Verda, enfocament educatiu que promou la salud, el benestar i el desenvolupament holístic de la persona, des dels valors de la cura i l’amor a la Terra.

Jordi Mateu

Mestre, graduat en psicolingüística i format en psicomotricitat. Pare de quatre criatures. Ha treballat a diferents escoles de Catalunya i California. Ha col·laborat amb la XELL, Xarxa d’Educació Lliure. Formador de professorat i assessor de centres des de fa gairebé 20 anys. President del CAIEV, Centre d’Assessorament i Investigació en Educació Viva. Expert en educació viva i la innovació pedagògica.

Infancias + salvajes

HEIKE FREIRE

Educar no és domesticar, sino respectar i ajudar a canalitzar l’enerfia i vivacitat de les persones en creixement. Les seves necessitats vitals són expressió de la saviduria infinita de la Terra. En contacte amb la Natura viuen infancies més “salvatges”: més autònomes, aventureres, creatives, entusiastes, autèntiques. Acompanyem-ho perqué puguin florir en totes les dimensions. 

Les Bases de l’Educació Viva

JORDI MATEU

L’Educació Viva no és cap mètode pedagògic, sino bàsicament una actitud d’acompanyar i tenir cura de les necessitats vitals dels infants. La creativitat i l’expressió són una manifestació intrínseca a la vida. La capacitat creativa és el fruit de la vivència autònoma, i l’expressivitat a través de diferents llenguatges (corporal, musical, lingüístic, plàstic, etc.) és el resultat del ser. En aquesta xerrada, en Jordi ens explicarà les bases de l’Educació Viva.

La Comunicació que Uneix

JORDI MATEU

En aquesta ocasió en Jordi Mateu ens parlarà de l’expressió dels límits, quina és la nostra actitud davant dels conflictes i com ho acompanyem amb tot el respecte cap a les emocions que es viuen.

Programa

  • 9:00 Obertura de portes
  • 9:30 Benvinguda
  • 9:45 a 11:00 Xerrada “Infancias más salvajes” a càrrec de Heike Freire
  • 11:00 Coffee break
  • 11:30 a 12:45 Xerrada “Les Bases de l’Educació Viva” a càrrec de Jordi Mateu
  • 12:45 Pausa per dinar *
  • 14:30 a 15:15 Presentació dels projectes educatius “la Ginesta” a càrrec de Lizy Zelada i “El Niu de la Comella” a càrrec de Gloria Monteagudo i Sílvia Rodó. A continuació, Marc Alcega, ens parlarà de què és la XELL i de quina és la seva funció.
  • 15:30 a 16:45 Xerrada “La Comunicació que uneix” a càrrec de Jordi Mateu
  • 17:00 Cloenda

* Hi haurà disponible servei de menjar amb opció de menjar vegà. Us preguem que indiqueu al formulari de registre si voldreu disposar del servei de dinar.

Aportació

De l’01/04 fins el 21/05:
45€
Abans del 31/03:
30€

Si et registres abans del 31/03 gaudiràs d’un descompte especial. Aprofita-ho!

Registre

PLACES EXHAURIDES

MODALITATS DE PAGAMENT ACCEPTADES: Targeta de crèdit i Transferència bancària. Al registrar-te rebràs un email amb les indicacions per poder finalitzar el registre efectuant el pagament en qualsevol de les dues modalitats. Un cop rebut el pagament et confirmarem la teva inscripció.

Com arribar?

Estem entre Vila-Seca i Cambrils, seguint aquest mapa arribareu facilment. No tindreu cap problema per aparcar, doncs tindrem preparat una zona de parking.

Organitza

Amb la col·laboració de:

sama-sama-logo
logo-escapadaambnens
somabistro-logo
ecocamp

Algun dubte?

Contacteu-nos al correu: espaieducacioviva@gmail.com o truqueu-nos al 655732137, us atendrem i respondrem qualsevol dubte que tingueu.

Preguntes?