II Jornada de Formació
“Natura i Vida”

20/04/24 9:00 a 17:00

Cambrils, Espai “la Ginesta”

Ii Jornada La Ginesta Educacio Viva

El projecte d’Educació Viva La Ginesta, amb la voluntat de difondre la importància de la relació de la infancia amb natura, organitza aquesta II Jornada Pedagògica “Natura i Vida” que se celebrarà el 20 d’abril de 2024 a La Ginesta, Cambrils.

A qui va dirigit?

Aquesta jornada no només va dirigida a professionals de l’educació, sino també a mares i pares i a totes aquelles persones que estimen la infància i la natura.

Recollint les inquietuds de tots els assitens a la primera edició d’aquestes jornades –on vam comptar al 2023 amb la presència de Heike Freire i de Jordi Mateu– aquesta segona edició té un enfocament molt més pràctic, i hem volgut cobrir tant la franja de 0 a 3 amb l’Anna Farré com la franja de 3 a 12 amb la presència de la Katia Hueso.

Conferències a càrrec de:

Katia Hueso

Educación en la naturaleza es mucho más que “salir ahí fuera”. Aprovechar bien el ambiente exterior con fines educativos, requiere de una visión de conjunto que es necesario conocer.

Katia Hueso és mare, biòloga i doctora en Societat i Cultura. L’any 2011 va cofundar la primera escola infantil moderna a la natura a Espanya, el Grup de Joc a la Natura “Saltamontes”, i poc després, la iniciativa Natura Inclusiva, dirigida a famílies amb nens amb discapacitat. És embaixadora del moviment “Children of nature worldwide hand in hand”, conferenciant, formadora i autora de diversos treballs sobre la materia, entre els que destaquen els llibres “Somos naturaleza” (2017), “Jugar al aire libre” (2020), “Educar en la naturaleza” (2021) i “La naturaleza que nos cuida” (2024). Imparteix docència sobre educació, naturalesa i medi ambient a diferents universitats espanyoles i ofereix formació en aquests temes tant a Espanya com a Europa i Amèrica. Podeu conéixer més sobre ella a la web www.katiahueso.com

Anna Farré

Anna Farré va estudiar Educació social, treballant en l’àmbit de la primera infància i la família. Ha realitzat la formació en Psicoteràpia relacional sistèmica. Interessada en Model sistèmic i teoria del vincle, mentalització. Ha cursat diverses formacions en la Pedagogia Pikler a la pròpia Fundació Lóczy (Budapest). Actualment està duent a terme diferents projectes entre els que destaquen la creació d’espais de joc i relació, el treball amb famílies i professionals i els treballs d’acompanyament a escoles bressol. Podeu conéixer més sobre ella: Al seu perfil d’instagram: Anna Farré

Recursos pel joc a la primera infància

ANNA FARRÉ

Quins materials de joc són adequats a cada edat. Com els adults acompanyem el joc, què podem fer per afavorir-lo i quins són els seus adobs. Quins són els virus que ataquen el joc dels petits, en aquesta societat que va tan ràpid.

Taller: Educació a la natura

KATIA HUESO

Educar a la natura aporta múltiples beneficis pel benestar i el desenvolupament de la infància, veurem com aplicar-ho de forma pràctica a qualsevol context escolar.
– Bases pedagògiques
– Beneficis per la salut, el desenvolupament i més enllà
– Materials, espais, ambients
– Modalitats i llocs d’aplicació

Taller: Joc i aprenentatge a l’aire lliure

KATIA HUESO

Veurem com el joc lliure a la natura condueix a un aprenentatge significatiu, autònom, holístic i compatible amb el compliment dels objectius educatius marcats per la normativa.
– Què és el joc al natural
– Model d’aprenentatge autònom
– Pedagogia del risc
– Joc a la natura i inclusió

Programa

  • 9:00 Obertura de portes
  • 9:30 Benvinguda
  • 9:45 a 11:15 Xerrada “Recursos pel joc a la primera infància” a càrrec de Anna Farré
  • 11:15 Coffee break
  • 11:30 a 13:15 Taller “Educació a la natura” a càrrec de Katia Hueso
  • 13:30 Pausa per dinar
  • 14:30 a 15:00 Presentació del projecte educatiu “la Ginesta” a càrrec de Lizy Zelada i Belén Arroyo. Presentació del projecte educatiu convidat “Espai sotabosc” a càrrec de Nerea Moncunill.
  • 15:00 a 16:45 Taller “Joc i aprenentatge a l’aire lliure” a càrrec de Katia Hueso
  • 17:00 Cloenda

Els horaris són orientatius i poden patir lleugeres variacions per adaptar-se a les necessitats de cadascun dels tallers.

Aportació

Abans del 15/03:
30€

Si et registres abans del 15/03 gaudiràs d’un descompte especial. Aprofita-ho!

Des del 16/03:
45€

Registre

Ha finalitzat el període d’inscripció.
Si vols posar-te en contacte amb nosaltres, utilitza aquest formulari.

MODALITATS DE PAGAMENT ACCEPTADES: Targeta de crèdit i Transferència bancària. Al registrar-te rebràs un email amb les indicacions per poder finalitzar el registre efectuant el pagament en qualsevol de les dues modalitats. Un cop rebut el pagament et confirmarem la teva inscripció.

Com arribar?

Estem entre Vila-Seca i Cambrils, seguint aquest mapa arribareu facilment. No tindreu cap problema per aparcar, doncs tindrem preparat una zona de parking.

Organitza

Amb la col·laboració de:

Algun dubte?

Contacteu-nos al correu: espaieducacioviva@gmail.com o truqueu-nos al 655732137, us atendrem i respondrem qualsevol dubte que tingueu.

Preguntes?